Portfolio

Project 1  •  Creating space for entertaining amid an easy-care design

proj1pano

The owner, who lives in Portland’s Irvington neighborhood, wanted to simplify the maintenance in his back yard and make it more functional and useable. The old, uninspiring sidewalk and concrete patio were replaced with a new paver patio and walkwaks in a more dynamic diagonal layout. Raised planters were incorporated to show off the owner’s collection of noteworthy plants as well as for ease of maintenance. Neighbors’ homes were screened by two strategically-placed arbors. A storage shed by Patrick Blakeslee was custom-designed to be both aesthetically pleasing and functional. J.P.Stone Contractors carried out the installation.

View before

View before

New layout plan

New layout plan

Custom shed and raised planters

Custom shed and raised planters

Partial walls and paver walkways

Partial walls and paver walkways

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Click for next project